Tekst en meer

Het schrijven van teksten is mijn belangrijkste activiteit. Bijna altijd over de natuur en vaak voor kinderen, maar ook over verwante onderwerpen en voor volwassenen. In het verlengde daarvan ligt redactiewerk: redigeren van teksten, bewerken tot kinderniveau, vertalen, beeldredactie, briefing van illustratoren en vormgevers. Soms draait dat uit op de volledige productie van drukwerk. Ook word ik steeds vaker als kinderboekenschrijver en als stand-up bioloog uitgenodigd voor presentaties op scholen, in bibliotheken en op evenementen en voor lezingen en workshops voor docenten.

Ik denk graag mee over concepten voor drukwerk, acties, campagnes, leermiddelen, tentoonstellingen of andere uitingen en neem deel aan de redactie van tv-programma's of bladen. Zolang ze maar met natuur te maken hebben.

Tot slot geef ik advies op het gebied van natuurcommunicatie en -educatie. Dat kan in de vorm van een gedegen researchdocument als achtergrond bij een campagne maar ook als snelle biocheck: vaak ad hoc controleren van opgemaakte proeven, tekst, foto's, filmfragmenten en artwork voor redacties van print, digitale media en tv.

Alle
Boeken
Periodieken
Websites
Tv
Ruimtes
Educatief
Commercieel
Advies
Creatie
Jeugd